Babymassage

Waarom uw baby masseren ?

Vanuit de oosterse wereld, wordt de kunst van babymassage van generatie op generatie doorgegeven, als onderdeel van de verzorging. Zij zouden zeggen: “Het is onze gewoonte".
In onze westerse wereld willen/kunnen wij het beste geven aan onze kinderen. We zoeken naar steeds meer methoden om het welzijn van de baby te verbeteren. Zo was het vroeger en zo is het nu. Baby’s worden overal ter wereld geliefkoosd en er wordt voor ze gezongen waarbij het contact tussen ouder en kind vooropstaat. Dit contact is heel belangrijk, voor de relatie tussen ouder en baby. Zo is aangetoond dat stimuleren van de huid door middel van betasten, knuffelen, masseren en wiegen de ontwikkeling van de baby positief beïnvloedt en de belangrijkste functies zoals ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, en uitscheiding bevorderen.
Vanuit dit oogpunt wil ik de ouders bekend maken met babymassage.

Voor wie is de babymassage?

Babymassage is voor iedereen, die iets “speciaals” voor zijn of haar baby wil doen. Het belangrijkste doel bij babymassage is het verbeteren van de band tussen ouder en kind. Dit kan nuttig zijn als deze band verstoord is. Bv. bij te vroeg geborenen, couveusebaby’s, of bij baby’s die d.m.v. een keizersnede geboren zijn.
Voor adoptiekinderen, vaders/moeders die de hele dag werken. Voor iedereen die de band met ouder en kind wil versterken. Daarnaast voor baby’s, die onrustig zijn, kampen met darmproblematiek, veel huilen of een groeiachterstand hebben.

Wanneer beginnen?

Na de tweede maand kan men in principe beginnen met babymassage. De moeder en de vader kunnen in deze tijd wennen aan het feit dat ze ouder zijn geworden In deze periode is het goed om al te beginnen met aanrakingen en strelingen.

Tijdstip

In principe elk moment van de dag. Wanneer er 4 personen zich hebben aangemeld kan de cursus beginnen.

Duur

4 lesuren verdeeld over een maand

Inhoud

  • - Kennismaking met babymassage zowel in theorie als in praktijk
  • - Opbouw in tijdsduur van 10 minuten tot 30 minuten
  • - Ontspannen van het eigen lichaam en dit overbrengen op de baby
  • - Gymnastiekoefeningen voor de baby op muziek.

Kosten

De kosten bedragen € 160,-- inclusief een flesje speciale massageolie. Koffie / thee